Bodysugaring

Vad är Bodysugaring?

Om du letar efter en skonsam, naturlig och effektiv metod för att ta bort oönskad hårväxt, så kan Bodysugaring vara något för dig! Utöver att vara senaste trenden inom vaxning så är det också en skonsam och väldigt effektiv metod – dessutom ekologisk och 100% naturlig.

Bodysugaring är en vaxbehandling för att avlägsna oönskad hårväxt på kroppen eller i ansiktet. Metoden skiljer sig däremot från vanlig vaxning på många sätt.

Vid traditionell vaxning appliceras vaxet i hårets växtriktning för att sedan dras av mot växtriktningen. 

Med sockervaxning appliceras vaxet tvärtom mot växtriktningen för att sedan avlägsna och dra vaxet i hårets växtriktning. Det gör att hårstråna inte bryts och risken för inåtväxande hårstrån vid utväxt är betydligt mindre.

Ekologisk & naturlig produkt

Sockervaxet är ekologiskt och till 100% en naturprodukt. Det består endast av socker, vatten och citron (ibland kokosolja) och innehåller inga allergiframkallande ämnen.

Våra före- och efterprodukter är också ekologiska. Sockervaxet är även helt vattenlösligt, därför går det lätt att avlägsna vid eventuella vaxrester.

JN Design bodysugaring sockervax

Naturligt sockervax

Med sockervaxet går det att vaxa bort kortare hårstrån än med traditionellt vax, vilket gör att huden kan hållas hårfri längre.

Sockervaxet fastnar inte på din hud och därför blir den inte lika utsatt (öm/röd/prickig). Det gör vaxet lämpligt för personer med känslig hud och det kan användas på kroppens alla känsliga ställen, som t ex i ansiktet eller vid intimvaxning.

Inspireras i vårt

Kundgalleri

Så fungerar det

Efter en behandling med Bodysugaring växer håret successivt tillbaka. Det kan ske fläckvis och olika fort på olika delar av kroppen. Det beror på att alla dina hårstrån befinner sig i olika växtfaser. Om du fortsätter vaxa dina önskade områden kommer du uppleva att hårväxten blir glesare med tunnare hårstrån som tar allt längre tid innan de växer tillbaka.

Att tänka på innan du vaxar dig

Hårstråna bör vara minst 3 mm långa, men för en snabbare och smidigare vaxning är det bra om de är ca 5 mm. På så sätt undviks vaxning på samma yta flera gånger.

Hårstråna ska inte heller vara för långa, helst inte mer än en centimeter. Detta är speciellt viktigt vid en brasiliansk vaxning. Om hårstråna är för långa är det mer smärtsamt och det tar längre tid.

Bra att veta

Huden som vaxas ska vara ren

Smörj gärna in huden med mjukgörande creme dagarna innan, men inte samma dag som du ska vaxa dig.

Undvik att vaxa dig ifall du nyligen bränt huden i solen eller om den är irriterad på annat sätt. Huden kan också vara extra känslig under perioden man har mens.

Att tänka på efter vaxning

När hårstråna dragits ut, är hårsäckarna öppna och du bör därför undvika att duscha de närmaste timmarna, speciellt inte med parfymerad tvål som kan irritera.

Undvik att träna direkt efter din behandling, så att dina hårsäckar kan få dra ihop sig ordentligt. Annars kan bli irriterade och inflammerade.

Låt huden få lugna sig en stund efter behandlingen. Undvik därför att sola under ett par dagar och glöm inte att använda solskydd när du väl solar.

Kontakt

Telefon: 021 – 14 00 25
Mobil: 076-878 09 37
Adress: Slottsgatan 25
E-post: info@jndesign.se
Instagram: jndesign_se

Mina tjänster

Cryo T-shock
Lashlift & Browlift
Fransförlängning
Naglar
Bodysugaring
Spraytan

Certifieringar

Jag är certifierad på alla mina behandlingar: Cryo T-shock, CryoPen, SculptX, Fransförlängning, Lashlift, Browlift, Spraytan, Bodysugaring och på alla behandlingar inom naglar.